Nyt adgangskursus til uddannelse i Kalundborg

Adgangskurset tager et halvt år. For at komme ind skal man have en relevant håndværksmæssig uddannelse eller relevant erhvervserfaring med i bagagen

Nyt adgangskursus til uddannelse i Kalundborg
Programchef Dorthe Kjær Pedersen fra Maskinmesterskolen i Kalundborg (th) og rektor på NEG Processkolen, Karen Marie Bach Christensen, er glade for at samarbejde om det nye adgangskursus til maskinmesteruddannelsen på NEG Processkolen. Foto: Ricky John Molloy

kontakt@tv-kalundborg.dk

Fra den 2. september i år kan man tage et forberedende adgangskursus til maskinmesteruddannelsen på NEG Processkolen i Kalundborg. Adgangskurset tager et halvt år. For at komme ind skal man have en relevant håndværksmæssig uddannelse eller relevant erhvervserfaring med i bagagen. Når adgangskurset er bestået, kan man søge direkte ind på maskinmesteruddannelsens 4. semester.

Rektor på NEG Processkolen, Karen Marie Bach Christensen, ser det nye adgangskursus som et godt eksempel på, hvordan samarbejder på tværs styrker lokalsamfundet i Kalundborg.

”I Kalundborg arbejder vi sammen om at løse udfordringerne. Vi er utrolig glade for at kunne samarbejde med maskinmesterskolen om at udbyde et adgangskursus til deres uddannelse. Adgangskurset gør det jo muligt, at folk fra lokalområdet kan kvalificere sig til maskinmesteruddannelsen uden at skulle tage til andre byer, som for eksempel København. Derfor er kurset attraktivt for alle de studerende, der gerne vil bo i Kalundborg og samtidig gøre karriere,” siger hun.

Stor efterspørgsel på maskinmestre lokalt

Det har siden 2023 været muligt at læse til maskinmester på maskinmesteruddannelsen i Kalundborg, der er en afdeling af Maskinmesterskolen i København, også kendt som MSK. Ifølge programchef for uddannelsen i Kalundborg, Dorthe Kjær Pedersen, er der flere gode grunde til at uddanne sig videre sig til maskinmester lokalt.

”Der er stor efterspørgsel på maskinmestre, og i Kalundborg ligger de gode karrieremuligheder lige om hjørnet, da industrien her er i kraftig vækst og løbende ansætter mange maskinmestre. Lønnen er god, og der er stort set ingen arbejdsløshed. Maskinmestre er blandt andet efterspurgte, fordi de mestrer både teoretisk og teknisk forståelse indenfor procesoptimering,” siger Dorthe Kjær Pedersen.

Skræddersyet til folk med erhvervsfaglig baggrund

Adgangskurset er skræddersyet til studerende, der ikke har en gymnasial uddannelse, men som kommer med en erhvervsfaglig baggrund som for eksempel elektriker, smed eller mekaniker. For at blive optaget på adgangskurset, skal man også have bestået folkeskolens afgangsprøve i dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi. Når man har bestået adgangskurset, kan man begynde direkte på 4. semester på maskinmesteruddannelsen i Lyngby eller i Kalundborg.

Det tager mellem 3 og 4,5 år at gennemføre en bachelor til maskinmester. Længden på uddannelsen afhænger af, om man har en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse eller begge dele. Maskinmesteruddannelsen er en bred teknisk uddannelse, der giver adgang til en branche med stabile lønninger, lav ledighed og mange jobmuligheder i både indland og udland. Som maskinmester kan man både lede, drifte og effektivisere processer og tekniske anlæg og/eller installationer inden for mange områder.

Læs mere på: https://www.msk.dk/adgangskursus-til-maskinmester/

Del