Klintegården (igen)
Læserbrev: Klintegården (igen)
Da jeg 1979 tiltrådte som erhvervschef i Kalundborg, havde arkitektfirmaet Friis og Moltke (som tegnede Kalundborghallen) udfærdiget et projekt til et stort feriecenter på Klintegården. Det lykkedes aldrig at finde investorer, selvom der forelå tilladelse fra planmyndighederne til at bygge på jorden, der ligger tæt på fjorden. Den tilladelse er senere trukket tilbage i forbindelse med ny lovgivning. Og det har siden været problemet for Kalundborg kommune, som halsstarrigt har forsøgt at få tilladelse til nye projekter på trods af, at myndighederne hver gang har vendt tommefingeren nedad.
En artikel i Nordvestnyt den 15. november havde overskriften ”Hotel- og turismeprojekt på Klintegården får mulighed for at blive til virkelighed”.
Baggrunden er, at aftalekredsen bag planloven nu er blevet enige om at uddele ni særlige forsøgstilladelser til projekter inden for kyst- og naturturisme, som ikke ville kunne gennemføres under den eksisterende lovgivning. Kalundborg kommune fået tildelt en sådan tilladelse.
I artiklen bliver borgmester Martin Damm spurgt om der er mere, som kan spænde ben for projektet. ”Det skal jeg ikke kunne sige. Jeg har jo troet før, at der ikke var” siger borgmesteren.
Det var nok et klogt svar.
Kalundborg kommune har en aftale med en lokal håndværksmester om udvikling af et hotelprojekt på arealet.
Jeg kender ikke den pågældende håndværksmester, hvorfor jeg har søgt offentligt tilgængelige oplysninger om ham:
Ved søgning på KRAK på hans hjemmeadresse kan man se, at der findes tre firmaer på adressen. Der er tale om selve håndværksvirksomheden samt et investeringsfirma og et holdingselskab.
Ved opslag på ”Proff.dk”, hvor man kan finde oplysninger om firmaer i Danmark fremgår det, at håndværksvirksomheden er under konkursbehandling.
Ifølge ”virk.dk ” er virksomheden under tvangsopløsning. Der er afsagt konkursdekret den 28. februar 2024 af Skifteretten i Holbæk.
Ifølge ”Proff.dk” er investeringsfirmaet og holdingselskabet begge anpartsselskaber etableret i september 2023.
Investeringsfirmaet har til formål at være et ejendomsselskab, der køber, sælger, udlejer, ejer, udvikler og investerer i ejendomme eller anden dermed beslægtet virksomhed.
Begge firmaer har en selskabskapital på 40.000 kroner, som er det absolutte minimum for at oprette et anpartsselskab. Der foreligger endnu intet regnskab for nogen af de to virksomheder.
Det er altså kommunens samarbejdspartner om et stort prestigeprojekt på Klintegården.
Giver det stof til eftertanke hos borgmesteren?
Flemming Deenfeldt Hansen