Indfasning af ny ældrereform sker gradvist
I Kalundborg Kommune ser man frem til at implementere reformen i dialog med både borgere, medarbejdere og pårørende.

Af Jens Nielsen
Ældrereformen er et vigtigt skridt fremad – men også et, der skal tages med omtanke. Derfor vil alle ikke automatisk overgå til de nye ordninger eller bliver omfattet af de nye tilbud fra dag ét, oplyser Kalundborg Kommune.
Den 1. juli markerer en vigtig milepæl, når ældrereformen træder i kraft og introducerer nye rettigheder og tilbud til ældre borgere. Reformen skal sikre borgeren en alderdom, som er præget af mest mulig livsglæde, selvhjulpenhed og tid til omsorg og nærvær, skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.
Men samtidig er det vigtigt at slå fast, at det ikke betyder, at alle automatisk overgår til de nye ordninger eller bliver omfattet af de nye tilbud fra dag ét. I perioden frem til 1. september visiteres der efter serviceloven, herefter overgår visitationen af nye borgerne og revisitering til ældreloven. Der vil fortsat være behov for en konkret og individuel vurdering af den enkelte borgers behov og situation.
###REKLAME:###
"Ældrereformen er en ambitiøs og tiltrængt modernisering af vores ældreområde, men den indføres ikke som en ‘one size fits all’-løsning. Det er vigtigt, at både borgere og pårørende har realistiske forventninger til, hvad der sker efter den 1. juli – og hvad der kræver en faglig vurdering eller visitation. Desuden vil det ikke være hensigtsmæssigt at overimplementere midt i en sommerperiode, hvor der er mange afløsere på arbejde," siger sundhedsdirektør i Kalundborg Kommune, Søren Ole Sørensen.
I Kalundborg Kommune ser man frem til at implementere reformen i dialog med både borgere, medarbejdere og pårørende. Hjemmeplejens team fortsætter med at arbejde med en mindre gruppe af borgere, så der kommer færrest mulige i borgerens hjem. Der vil være en gradvis tilpasning af ældrelovens nye tiltag inden for ældreplejen, og det er afgørende, at borgerne føler sig velinformerede og trygge i processen.
"Vi vil gøre os umage for at sikre en god overgang, og vi opfordrer alle, der er i tvivl om deres rettigheder eller muligheder, til at tage kontakt til hjemmeplejen,” tilføjer Søren Ole Sørensen.
Ældrereformen er et vigtigt skridt fremad – men også et, der skal tages med omtanke.