Elevråd donerer 10.000 kr. så andre børn kan komme i skole

De sidste to år har elevrådet på Nyrupskolen i Kalundborg stået for skoleboden, og her har de i 2022 og 2023 tjent 29.000 kr. De 10.000 kr. blev doneret til Red Barnet onsdag formiddag.

Elevråd donerer 10.000 kr. så andre børn kan komme i skole
Elevrådet på Nyrupskolen donerede 10.000. kr. af de penge, som de har tjent i skoldeboden, til Red Barnet. På foto fra ventre står Marie Gullestrup, frivilligkonsulent hos Red Barnet, Arielle Sendegeya 9.kl., Jehan Sani Ibrahim 9.kl. og Ulla Agerskov, Red Barnet Kalundborg Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag formiddag var de fleste af klasserne på Nyrupskolen samlet i forbindelse med, at Elevrådet på skolen donerede 10.000. kr. af de penge, som de har tjent i skoleboden, til Red Barnet.

De sidste to år har elevrådet på Nyrupskolen stået for skoleboden, og her har de i 2022 og 2023 tjent 29.000 kr. De 10.000 kr. bliver doneret til Red Barnet, som onsdag var ude for at modtage checken i skolens bibliotek.

”Elevrådet har selv stået for det hele selv. Jeg har hentet mad, men ellers har de hver dag brugt ca. en halv time på at sælge fra boden til resten af skolen,” fortæller Linette Møller, der er viceskoleleder på Nyrupskolen.

Marie Gullestrup, der er frivilligkonsulent hos Red Barnet, og Ulla Agerskov, der er kommunikationsmedarbejder og en del af bestyrelsen i Red Barnet Kalundborg, var begge mødt op på Nyrupskolen onsdag for at modtage pengene, der går til Somaliland, så flere børn der kan komme i skole.

Vil gerne sende flere børn i skole i Afrika

Arielle Sendegeya og Jehan Sani Ibrahim, der begge går i 9.klasse og er med i elevrådet, fortæller, at det egentlig var Amelia fra 4. klasse, som fik idéen mht., at de skulle donere nogle af pengene til velgørenhed.

”Vi synes alle, at det er en god idé, og vi er blevet enige om, at det skulle være Red Barnet, for så kunne vi give pengene til et projekt, hvor det handler om at få flere børn i skole i Afrika. Vi tager det at gå i skole for givet, men sådan er det desværre ikke for alle,”  fortæller Arielle Sendegeya og Jehan Sani Ibrahim.

Elevrådet kan gøre en forskel

I elevrådet på Nyrupskolen er der to elever repræsenteret fra hver klasse. Hvad angår skoleboden er det 5. til 9. klasse, der har haft det projekt. Elevrådet mødes en gang om måneden, og eleverne er ikke i tvivl om, at det er en god ting at have et elevråd på en skole.

”Vi lærer meget om fællesskab og det at have forskellige synspunkter. Der er et godt miljø, og alle bliver hørt. Vi kan kun anbefale, at man melder sig til elevrådet næste, hvis man har lyst til at gøre en forskel,” lyder det fra Arielle Sendegeya og Jehan Sani Ibrahim.

Del